Džepičasta jezgra

Džepičasta jezgra koriste se kao elastični uložak najkvalitetnijih madraca, kreveta, francuskih kreveta, podesivih podloga za ležanje… Svaka pojedinačna opruga madraca je zatvorena u svoj džep od reteksa, te na taj način svaka od ovih opruga radi nezavisno od drugih opruga u madracu i reaguje samo na pritisak apliciran na njenu površinu. Upravo u ovome se ogleda najveća prednost džepičastih jezgara u odnosu na tradicionalna otvorena jezgra.

Džepičasta jezgra rade individualno i ne pomjeraju se kao cijelina kao što je to slučaj kod tradicionalnih otvorenih jezgara. Ostvaruje se ravnomjernija potpora za čitavo tijelo, moguća je izrada zona kako bi tijelo zadržalo ravan položaj tokom spavanja, koriste se prirodni materiali te manje dodatnog materijala za tapaciranje – neke su od brojnih pogodnosti džepičastih jezgara.

Kompanija Trgovir bavi se izradom širokog asortimana džepičastih jezgara i to:

Lijepljenje jezgara se vrši po dužini ili širini, uz mogućnost pakovanja džepičastih jezgara u transportno (Roll) pakovanje u Kraft papiru, te mogućnošću izrade zonskih džepičastih jezgara.

Moguća izrada madraca standardnih dimenzija ili po zahtjevu kupca.